Un blestem teribil, gravat în piatră acum 1 600 de ani, descoperit într un muzeu din Italia jpeg

Un blestem teribil, gravat în piatră acum 1.600 de ani, descoperit într-un muzeu din Italia

📁 Curiozităţile şi culisele istoriei
Autor: Răzvan Priţulescu
🗓️ 24 mai 2012

Un blestem străvechi aparţinând ritualurilor de magie neagră, gravat pe câteva bucăţi de piatră, a fost descoperit într-un muzeu din oraşul italian Bologna, informează dailymail.co.uk.

Tabletele, despre care oamenii de ştiinţă consideră că au o vechime de 1.600 de ani, au rămas ascunse în acea arhivă timp de aproape un secol-se crede că au fost depozitate acolo la începutul Primului Război Mondial.

Textul se adresează unei zeităţi demonice, care are în jurul capului câţiva şerpi, invocată pentru „a lega“ un bărbat mumificat şi cu mâinile legate. Numele victimei este „Porcellus“, informează Mediafax.

Celia Sanchez Natalias de la Universitatea din Zaragoza a tradus textul de pe tablete. „În partea de sus, se află o siluetă verticală, cu picioarele goale şi mâinile încrucişate la nivelul stomacului. Silueta are pe piept un semn magic, iar în dreptul organelor sexuale se află o stea cu opt colţuri. Câţiva şerpi plutesc ameninţători în jurul capului ei încoronat. Mai jos, în poziţie culcată, mumificată şi cu mâinile legate şi încrucişate, se află victima blestemului, care poate fi uşor recunoscută cu ajutorul inscripţiilor de pe ambele braţe, pe care apare scris cuvântul Porcellus“, a explicat Celia Sanchez Natalis.

Blestemele gravate pe tablete reprezentau o practică curentă în vechime-în anumite regiuni ele erau gravate pe cărbuni, iar în altele în piatră.