Ucraina și Bulgaria vor să construiască un drum de la Odesa la Varna, prin Dobrogea jpeg

Ucraina și Bulgaria vor să construiască un drum de la Odesa la Varna, prin Dobrogea

📁 Istorie recentă
Autor: Redacția
🗓️ 29 mai 2018

Ucraina și Bulgaria doresc să construiască un nou drum între Odesa și Varna, prin Dobrogea, cu implicarea partenerilor români, a declarat președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, într-un comunicat de presă, în urma unei întâlniri cu premierul bulgar Boiko Borissov.

”Am fost de acord că vom intensifica chestiunea construcției de drumuri de-a lungul coridorului de transport din regiunea Odesa, prin teritoriul României în Bulgaria", a menționat Poroșenko, conform adevarul.ro.

Potrivit unei fotografii lansate de președinția Ucrainei, în care cei doi lideri prezintă o hartă cu principalele drumuri din regiune, noul drum pare să urmeze itinerariul: Odessa - Cetatea Albă - Reni (pe partea ucraineană a Dunării), Tulcea - Negru Vodă - Varna.

Președintele Ucrainei sugerează că guvernul României va fi atras ca partener în acest proiect al Ucrainei și al Bulgariei.

"Sper că resursele Uniuni Europene vor fi de partea noastră. Vom atrage, de asemenea, și partenerii noștri români. Şi vom face tot ce ne stă în putință pentru a vă asigura că în viitorul apropiat puteți pleca de la Odesa la Varna în câteva ore. Cred că acestea sunt exemple extrem de reușite ale cooperării noastre eficiente”, a spus Petro Poroșenko.

Foto: president.gov.ua