Ucraina reîncepe demersurile de aderare la NATO jpeg

Ucraina reîncepe demersurile de aderare la NATO

📁 Istorie recentă
Autor: Redacția
🗓️ 10 iulie 2017

Președintele ucrainean Petro Poroșenko și secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg, s-au întâlnit la Kiev, luni, și au anunțat că vor purta discuții privind o posibilă intrare a Ucrainei în Alianța Nord-Atlantică.

„Astăzi am indicat în mod clar că vom începe o discuție privind un plan de aderare la NATO și propunerile noastre pentru o discuție de acest tip au fost acceptate cu plăcere“, a declarat președintele ucrainean, după întrevederea cu șeful Alianței Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg.

De asemenea, Poroșenko a spus că Ucraina nu va intra imediat în Alianță, dar va trece la un „ program de reformă“, pentru a îndeplini criteriile necesare pentru aderare, în viitor. La rândul său, Jens Stoltenberg a dat asigurări că NATO va sprijini Ucraina în eforturile sale de a face față „acțiunilor agresive“ ale Rusiei.

„NATO și aliații NATO sprijină Ucraina și sunt de partea ei“, a declarat Stoltenberg, conform adevarul.ro.

Duminică a fost la Kiev și șeful diplomației americane, Rex Tillerson, însoțit de de fostul ambasador american la ONU, Kurt Volker, noul emisar special al Statelor Unite pentru Ucraina.

Foto: www.nato.int