Toți miniștrii PSD au demisionat din Guvern jpeg

Toți miniștrii PSD au demisionat din Guvern

📁 Istorie recentă
Autor: Redacția
🗓️ 14 iunie 2017

Toți miniștrii PSD și-au prezentat demisiile din Guvern, a anunțat, miercuri seara, președintele partidului, Liviu Dragnea.

”Toți membri PSD din Guvern și-au prezentat demisiile înainte de CExN și nu vorbim de celebrele demisii în alb”, a spus Dragnea, precizând că PSD este pregătit să formeze un nou Guvern, alături de ALDE.

Premierul Sorin Grindeanu a susținut o conferință de presă în noaptea de miercuri spre joi. El a anunțat va demisiona numai dacă președintele Klaus Iohannis numește un alt premier de la PSD. 

”Nu-mi dau demisia! Am obligaţia să mă comport responsabil faţă de România şi faţă de partidul din care fac parte. Acest Guvern este Guvernul României, nu Guvernul CEX-ului. Îmi voi da demisia atunci cand preşedintele Iohannis, după consultări cu partidele, va numi un premier de la PSD. Demisia mea va fi în momentul în care preşedintele va spune: ”da, îl numesc premier pe domnul sau pe domana X de la PSD»”, a spus Sorin Grindeanu.

Comitetul Executiv Național (CExN) al PSD a votat, miercuri seară, în unanimitate, retragerea sprijinului politic pentru Cabinetul Sorin Grindeanu, au declarat pentru Agerpres surse participante la ședință.

Aceleași surse menționează că CExN al PSD a votat și excluderea din partid a celor care ar accepta să facă parte din cabinetul Grindeanu dacă actualul premier ar veni cu o propunere în acest sens, iar joi va avea loc o nouă ședință a CExN al PSD pentru nominalizarea unui nou premier.

De asemenea, președintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a anunțat că partidul său a votat retragerea sprijinului politic pentru Guvernul condus de Sorin Grindeanu, precizând că miniștrii ALDE sunt pregătiți să-și dea demisia.