Ținute inspirate de motivele iilor romanești tradiționale, expuse la Carnavalul de la Veneția jpeg

Ținute inspirate de motivele iilor romanești tradiționale, expuse la Carnavalul de la Veneția

📁 Expoziţii, Festivaluri, Conferințe
Autor: Redacția
🗓️ 6 februarie 2017

Ținutele din colecția „Zestrea by Liliana Turoiu”, inspirate de straiele domnitelor și reginelor, precum și de motivele iilor romanești tradiționale, sunt expuse în perioada 18-28 februarie în somptuosul Ateneo Veneto, chiar în inima culturala și istorică a Veneției. 

Expoziția de la Ateneo Veneto este un eveniment cultural organizat cu sprijinul Creart, al Institutului Cultural Roman și al Institutului Roman de Cultura și Cercetare Umanistică de la Veneția, în cadrul renumitului Carnaval Venețian, în perioada 18-28 februarie. Vernisajul va avea loc pe 18 februarie, în Aula Magna din Ateneo Veneto, în prezenta unor personalități marcante din domeniul artei și culturii, din România și din Italia.

Printre partenerii evenimentului se număra și Castelul Bran și Primăria Veneția, iar spațiul care găzduiește expoziția este Ateneo Veneto, o celebra instituție italiană care promovează științele, literatura și artele încă din 1812, când a fost înființat;un forum unde, timp de două secole, s-au dezbătut cruciale probleme civice, sociale și culturale ale Veneției.

Colecția “Zestrea by Liliana Ţuroiu” este un proiect cultural de promovare a identității naționale, care cuprinde atât colecția vestimentară modernă, inspirată din costumul tradițional românesc, cât și un album de artă și costum, ale cărui fotografii au fost realizate în Castelul Bran.    

zestrea la venetia jpg jpeg

Mai multe informații despre proiectul “Zestrea” de pe lilianaturoiustudio.com,  zestrea-collection.com, precum și de pe pagina facebook.com/Liliana Turoiu Studio – Official.