Tezaur nazist cu 1 000 de obiecte estimat la o valoare de 3 milioane de euro, găsit în Brazilia jpeg

Tezaur nazist cu 1.000 de obiecte estimat la o valoare de 3 milioane de euro, găsit în Brazilia

📁 Al Doilea Război Mondial
🗓️ 26 octombrie 2021

Misterele nazisților din cel de-Al Doilea Război Mondial nu contenesc să fie descifrate și astăzi, după mai bine de 76 de ani de la terminarea conflagrației mondiale.

Astfel, un adevărat tezaur, care cuprindea peste 1.000 de obiecte naziste, a fost descoperit de Poliția din Rio de Janeiro, Brazilia, acasă la un suspect de abuz sexual asupra minorilor.

Printre lucrurile găsite, în casa unui bărbat din Brazilia, au fost o grămadă de suveniruri naziste și arme germane, în valoare de aproximativ 3 milioane de euro, potrivit publicației britanice The Guardian.

Poliția din Rio de Janeiro a anunțat că a descoperit peste 1.000 de articole în locuința unui suspect de 58 de ani, care nu a fost numit, inclusiv uniforme naziste, reviste, picturi, însemne naziste, imagini cu Adolf Hitler, steaguri și medalii ale celui de-Al Treilea Reich, din Germania.

De asemenea, s-au găsit arme și muniție din perioada celui de-Al Doilea Război Mondial. Șocantul tezaur a fost găsit după ce Poliția din Brazilia s-a deplasat la domiciliul unui bărbat, pentru a pune în aplicare un mandat de arestare, pentru o suspiciune de viol al unui minor, precum și pentru abuzarea altor copii, într-un bloc din vestul orașului.

tezaur jpg jpeg

Suspectul a mai fost acuzat de deținere ilegală de arme și discriminare rasială. ”Este un tip inteligent, dar el neagă Holocaustul produs de naziști, este homofob, pedofil și spune că vânează homosexuali”, a declarat Luis Armond, detectivul care a anchetat cazul.

”Nu sunt doctor, dar bărbatul mi se pare a fi un psihopat nebun”, a spus investigatorul. El a mai afirmat că suspectul provine dintr-o familie bogată de investitori și și-a folosit moștenirea pentru a-și cumpăra colecția de obiecte naziste.

Se estimează că o uniformă de ofițer nazist ar costa în jur de 250.000 de euro. Poliția investighează legăturile suspectului cu naziștii și alte grupări de extremă dreaptă.