Tezaur medieval descoperit la marginea unui drum din Sălaj / FOTO jpeg

Tezaur medieval descoperit la marginea unui drum din Sălaj / FOTO

📁 Patrimoniu
🗓️ 24 aprilie 2018

Un tezaur de circa 60 de monede din argint și bronz, datând de la finalul Evului Mediu, a fost descoperit la marginea unui drum din zona localității Fetindia, județul Sălaj.

”Un prim lot, de 29 de monede din argint, a fost descoperit, în luna martie, de un detectorist, așa cum îi numim noi, din Zalău, în zona numită «Între dealuri», la marginea unui drum ce face legătura între localitățile Fetindia și Meseșenii de Jos. Zona e situată mai aproape de hotarul satului Fetindia, iar monedele au fost găsite cu ajutorul unui detector de metale. Cel care le-a descoperit a procedat conform legii, respectiv le-a predat la primăria comunei Meseșenii de Jos, de unde au ajuns la Direcția pentru Cultură. De acolo, vor fi date spre păstrare, cel mai probabil, muzeului din Zalău”, a declarat , pentru Agerpres,  Horea Pop, șeful secției de arheologie din cadrul Muzeului Județean de Istorie și Artă Zalău.

Horea Pop a adăugat că în locul unde au fost găsite primele monede cercetările au fost continuate de către specialiștii muzeului, care au mai descoperit 39 de monede, din care cinci de bronz, iar restul din argint.

tezaur 1 jpg jpeg
tezaur 2 jpg jpeg
tezaur 4 jpg jpeg

Foto: Facebook / Muzeul Județean de Istorie și Artă - Zalău