Târg cu meșteri la MȚR: Galeria de Artă Țărănească iese în curte jpeg

Târg cu meșteri la MȚR: Galeria de Artă Țărănească iese în curte

📁 Expoziţii, Festivaluri, Conferințe
Autor: Redacția
🗓️ 9 septembrie 2016

Începând cu această toamnă, târgurile de la Muzeul Țăranului se relansează sub semnul primenirii, într-un format mult mai apropiat de identitatea și misiunea sa culturală.

Timp de două zile, sâmbătă și duminică, Galeria de Artă Țărănească iese în curte și își scoate lada de zestre cu lucruri frumoase, numai bune de târguit, aduse de zeci de meșteri din toată țara:haine de sărbătoare:cămăși femeiești și bărbătești, poale, catrințe, fote, vâlnice, ii, marame țesute din borangic și podoabe;ștergare din bumbac pentru a împodobi pereții casei, scoarțe, fețe de pernă și fețe de masă;ploști, ulcioare, căni, farfurii;obiecte din lemn:linguri, casete, scaune pictate;instrumentele muzicale:fluiere, cavale, fluierici, naiuri, ocarine;ouă încondeiate;icoane pictate pe lemn sau pe sticlă. De-ale gurii puteți târgui:miere, dulceață, prăjituri și zacuscă.

Invităm prietenii mai vechi și noi ai Muzeului să regăsească frumusețea obiectelor unui patrimoniu țărănesc excepțional și mărturia gestului firesc de reîntoarcere la meșteșug.