Tablouri în valoare de 500 milioane euro, furate dintr un muzeu parizian jpeg

Tablouri în valoare de 500 milioane euro, furate dintr-un muzeu parizian

📁 Muzee
Autor: Redacția
🗓️ 20 mai 2010

Cinci tablouri celebre, printre care unul semnat de Matisse şi unul pictat de Picasso, au fost furate în noaptea de miercuri spre joi din Muzeul de Artă Modernă din Paris, prejudiciul fiind de aproximativ 500 de milioane de euro, potrivit anchetatorilor francezi, citaţi de AFP şi Mediafax.

Furtul a fost constatat joi dimineaţă, cu puţin timp înainte de deschiderea acestui muzeu, situat în arondismentul 16 din Paris. Reprezentanţii muzeului au constatat că o vitrină a fost spartă, iar un lacăt a fost tăiat.

Potrivit anchetatorilor, au fost furate cinci pânze-de Pablo Picasso, Henri Matisse, Georges Braque, Fernand Léger, respectiv Amedeo Modigliani.

"Le pigeon aux petits pois", tabloul semnat Pablo Picasso furat de la muzeul parizian, este o pictura in ulei ce dateaza din 1912. Celelalte opere furate sunt "La Pastorale"(1906) de Henri Matisse, "L’Olivier près de l’Estaque"(1906) de Georges Braque, "La femme a l’éventail"de Amédéo Modigliani si "Nature morte au chandelier"(1922) de Fernand Léger.

De acest caz se ocupă o brigadă a poliţiei franceze, specializată în combaterea actelor de banditism.