Tablou al lui Leonardo da Vinci, cumpărat pentru o sumă record jpeg

Tablou al lui Leonardo da Vinci, cumpărat pentru o sumă record

📁 Istoria unui tablou
Autor: Redacția
🗓️ 16 noiembrie 2017

Una dintre marile capodopere ale lui Leonardo da Vinci, “Salvator Mundi”, a fost vândută pentru o sumă record în lumea licitaţiilor de artă. Vândută pentru suma de 450.315.000, tabloul a devenit cea mai scumpă lucrare de artă vândută în cadrul unei licitaţii.

Evenimentul a avut loc în încăperea principală a Rockefeller Center, unde s-au strâns peste 1000 de oameni pasionaţi de artă. De la anunţul licitaţiei pentru această capodoperă pe 10 octombrie, aproape 30.000 de persoane s-au înghesuit să vadă tabloul expus la Hong Kong, Londra, San Francisco şi New York - prima dată când tabloul a fost arătat publicului în Asia şi America.

davinci jpg jpeg

Precedentul record pentru cea mai scumpă lucrare de artă la licitaţie a fost stabilit la Christie's de "Les Femmes d'Alger (Version O), de Picasso, achiziţionat cu 179.364.992 de dolari. Mai puţin de 20 de tablouri ale lui Leonardo da Vinci, a cărei operă era deja apreciată încă din timpul vieţii, se mai păstrează şi astăzi, potrivit Christie's. În afară de "Salvator Mundi", toate se află în proprietatea muzeelor sau instituţiilor.