Summit ul Trump Kim Jong un din Vietman, un eşec  Explicațiile liderului de la Casa Albă jpeg

Summit-ul Trump-Kim Jong-un din Vietman, un eşec. Explicațiile liderului de la Casa Albă

📁 Istorie recentă
Autor: Redacția
🗓️ 28 februarie 2019

Preşedintele american Donald Trump şi liderul nord-coreean Kim Jong-un au încheiat summitul mai devreme, joi, fără a semna un acord într-o ceremonie comună, a informat Casa Albă, relatează site-ul postului BBC.

În conferința de presă, Donald Trump a anunțat oficial că summitul s-a încheiat cu un eșec, neajungând la un acord cu Kim Jong-un. Liderul Casei Albe a spus că discuțiile au eșuat din cauza pretențiilor Coreei de Nord de a-i fi ridicate în întregime sancțiunile. Președintele american a arătat însă că nu s-au făcut suficiente progrese în materie de dezarmare nucleară a Phenianului pentru a fi de acord cu o astfel de cerere. De altfel, principalul subiect de discuție al acestui al doilea summit între Donald Trump și Kim Jong-un a fost ideea ca Phenianul să renunțe de tot la armele sale nuclare. Președintele american a mai spus că nu a convenit cu omologul nord-coreean nicio viitoare întâlnire. "Practic voiau să ridicăm toate sancţiunile, iar noi nu putem face acest lucru", a declarat Trump, adăugând că nu au "renunţat la nimic" şi că încă există potenţial. "Vrea denuclearizare, însă vrea să facă acest lucru în zone care sunt mai puţin importante decât ceea ce vrem", a adăugat liderul de la Casa Albă.

Deocamdată, la Phenian încă nu s-a anunțat nimic și nu sunt reacții din partea liderului nord-coreean, notează BBC.

Preşedintele american Donald Trump a declarat joi că decizia de a nu încheia summitul cu liderul nord-coreean Kim Jong-un printr-un acord a fost luată după ce Coreea de Nord a cerut ridicarea sancţiunilor impuse Phenianului, relatează site-ul postului BBC. Trump şi Kim urmau să participe la o ceremonie comună de semnare a unui acord, însă acest lucru pare puţin probabil în acest moment. Masa pe care cei doi urmau să o ia împreună a fost de asemenea anulată. Preşedintele american Donald Trump şi liderul nord-coreean Kim Jong-Un au început discuţiile bilaterale oficiale, în spatele uşilor închise, în a doua zi a summitului din Vietnam, care a început cu o scurtă conferinţă de presă, conform BBC.