Subiectele la istorie la BAC  Cum vi se par? jpeg

Subiectele la istorie la BAC. Cum vi se par?

📁 Curiozităţile şi culisele istoriei
Autor: Redacția
🗓️ 29 iunie 2011

BACALAUREAT 2011-Elevii de clasa a XII-a susţin astăzi proba scrisă obligatorie a profilului, matematică sau istorie. Matematica le-a pus, însă, până acum, cele mai mari piedici elevilor, la simulările de bac. Totuşi subiectele la istorie s-au dovedit a fi destul de dificile.

Examenul a avut trei puncte mari:la primul dintre ele candidatii au primit doua texte, unul despre Vlad Tepes, iar celalalt despre Matei Basarab, elevii avand de raspuns la sapte cerinte. Punctul al doilea a cuprins un text despre istoria Europei, cerintele referindu-se la perioada celui de-al Doilea Razboi Mondial.

Ultimul subiect si totodata cel mai amplu le-a cerut concurentilor sa elaboreze un eseu de circa doua pagini despre statul roman modern si relatiile internationale din secolul XIX si prima jumatate a secolului XX. Elevii au primit varianta 5 din cele elaborate de Centrul Nationala de Evaluare si Examinare. Timpul de lucru este de 3 ore, iar candidatii au primit 10 puncte din oficiu.

In plus exprimările vagi şi încâlcite ar putea să încurce pe mulţi dintre cei care au învăţat. Iată subiectele. Ce părere ai despre ele? Sunt destul de facile?

1 67 jpg jpeg
11 4 jpg jpeg