Strămoşii oamenilor puteau trăi şi în copaci şi pe pământ jpeg

Strămoşii oamenilor puteau trăi şi în copaci şi pe pământ

📁 Antichitate
Autor: Marius Ionescu
🗓️ 12 decembrie 2013

Parantrhopus boisei este un străvechi strămoş al omului descoperit pentru prima oară în 1959 când antropologul Mary Leakey a găsit un craniu cu o mandibulă uriaşă în nordul Tanzaniei. Cercetătorii din ziua de astăzi spun că Paranthropus boiseiavea trupul asemănător cu cel al unei gorile şi puteau trăi foarte uşor atât în copaci, cât şi pe pământ.

Informaţiile sunt bazate pe studiile efectuate pe un schelet vechi de 1.34 milioane de ani descoperit în Tanzania de către Olduvai Gorge în urmă cu doi ani. Oasele braţelor, în particular, sunt proeminente sugerând faptul că bipedul ce măsura doar 1.20 m avea o forţă foarte mare. „Începem să înţelegem fiziologia acestor indivizi, ai acestei specii, şi cum, în final, a ajuns să se adapteze mediului în care locuia.” a declarat Charles Musiba, antropolog la Universitatea din Colorado Denver, membru al echipei de cercetare.

 „Ştiam tipul de mâncare pe care această specie îl consuma – era omnivoră, dar se pare că prefera plantele – dar acum ştim mult mai multe:cum se deplasa în jur, de exemplu, şi, de asemenea, ştim şi că se căţăra în copaci.