Știați că cel mai scump videoclip produs vreodată a aparținut lui Michael Jackson? jpeg

Știați că cel mai scump videoclip produs vreodată a aparținut lui Michael Jackson?

📁 Istorie recentă
Autor: Redacția
🗓️ 6 ianuarie 2016

Cel mai costisitor videoclip muzical din istorie a costat 7 milioane de dolari și a fost difuzat, în premieră, în 1995.

Este vorba de clipul piesei Scream, interpretată de Michael Jackson și sora sa, Janet Jackson. Compusă de cei doi cântăreți, alături de James Harris III și Terry Lewis, melodia se găsește pe cel de-al nouălea album al starului american, intitulat HIStory:Past, Present and Future, Book I. Deși greu de încadrat într-un stil anume, piesa conține elemente de pop, R&B, dance-pop și funk, relatează Agerpres.

Realizarea clipului a costat nu mai puțin de 7 milioane de dolari, fiind omologat de Guinness World Records ca fiind cel mai costisitor videoclip din istorie. Regia a fost semnată de Mark Romanek.

În 1995, clipul piesei Scream a fost nominalizat la 11 categorii în cadrul MTV Video Music Awards, câștigând la secțiunile ''Cel mai bun clip dance'', ''Cea mai bună coregrafie'' și ''Cea mai bună regie artistică''.

Din partea Billboard Music Awards, a câștigat Cel mai bun video pop-rock. În 1996, clipul a obținut un Premiu Grammy pentru Cel mai bun videoclip muzical și film de scurt-metraj.

În 2001, postul de televiziune VH1 a plasat clipul piesei Scream pe locul nouă în topul celor mai bune 100 clipuri muzicale din istorie.

Următoarele două poziții în topul celor mai costisitoare clipuri muzicale din istorie sunt ocupate de două piese ale Madonnei. Astfel, clipul piesei ''Die Another Day'', regizat de Traktor și difuzat în premieră la 22 octombrie 2002, a costat aproximativ 6.100.000 dolari. Cel de-al treilea cel mai costisitor clip a fost realizat pentru piesa ''Express Yourself'', regizat de David Fincher și difuzat la 17 mai 1989. Producția sa a costat în jur de 5 milioane de dolari.