Stela Popescu, elogiată de Familia Regală a României  jpeg

Stela Popescu, elogiată de Familia Regală a României

📁 Monarhia în România
Autor: Redacția
🗓️ 23 noiembrie 2017

Familia Regală a României a aflat cu mare tristețe de trecerea la cele veșnice a marii actrițe Stela Popescu. Strălucită reprezentantă a teatrului de revistă, demnă urmașă a lui Constantin Tănase, Stela Popescu s-a născut la 21 decembrie 1935 în orașul Orhei din Regatul României. A avut o carieră de aproape șase decenii în teatru, film, radio și televiziune. A fost una dintre cele mai iubite artiste ale scenei românești, informează un comunicat al Casei Regale.

În seara de 3 septembrie 2013, la Castelul Peleș, Majestatea Sa Regele i-a conferit Stelei Popescu, prin intermediul Principesei Moștenitoare Margareta, Decorația Regală Nihil Sine Deo, «pentru întreaga sa carieră în teatru, televiziune, cinematografie și teatru radiofonic, prin care a adus bucurie, speranță, dragoste și caldură în casele românilor; pentru demnitatea și profesionalismul ei, pentru pasiunea pentru artă și pentru oameni; pentru poziția și inițiativele sale publice, prin care încearcă să aducă alinare și bucurie celor mai defavorizați dintre români; pentru că reprezintă un simbol al culturii contemporane românești, cu valențe universale, fiind cea mai mare artista română de revistă a tuturor timpurilor; pentru susținerea publică a valorilor și principiilor Dinastiei Naționale»”, menționează comunicatul citat.

Stela Popescu a murit joi, la vârsta de 81 de ani. Actrița a fost găsită de un echipaj SMURD, fară suflare, în propria casă.

Citește și:

50 lucruri inedite despre Stela Popescu

Cum a ajuns Stela Popescu să prezinte prima ediție a festivalului «Cerbul de Aur»