Israelul şi SUA, hotărâte să împiedice Iranul să obţină arme nucleare png

Statele Unite și Israelul nu vor permite Iranului să dezvolte arme nucleare

📁 Istorie recentă
Autor: Redacția
🗓️ 21 decembrie 2021

Administraţia americană nu crede că negocierile cu Iranul de la Viena privind restabilirea Planului de acţiune cuprinzător comun (JCPOA) privind programul nuclear al Teheranului sunt aproape de eşec, dar Statele Unite şi Israel nu vor permite autorităţilor iraniene să dezvolte o bombă. atomică. Acest lucru a fost anunţat luni de un reprezentant de rang înalt al administraţiei de la Washington, la un briefing telefonic special realizat pentru jurnalişti, relatează adevarul.ro.

Comentând negocierile de la Viena, el a remarcat: „Nu le-aş caracteriza ca fiind aproape de eşec”. „Statele Unite şi Israelul sunt pe deplin solidari în dorinţa lor de a se asigura că Iranul nu va putea dobândi niciodată arme nucleare”, a spus oficialul. Potrivit acestuia, în legătură cu „ritmul accelerat al programului nuclear al Iranului”, Teheranul continuă „să acumuleze zi de zi rezerve de uraniu puternic îmbogăţit”.

Un purtător de cuvânt al executivului american a declarat că asistentul pentru securitate naţională Jake Sullivan va discuta despre această „situaţie foarte gravă” în timpul vizitei sale în Israel săptămâna aceasta. „Aceste discuţii vor fi o continuare a consultărilor noastre în curs [cu Israelul] cu privire la ameninţarea reprezentată de Iran, în special prin programul său nuclear, precum şi prin activităţile sale de destabilizare în regiune. Împărtăşim cu partenerii noştri israelieni preocuparea profundă cu privire la progresul programului nuclear al Iranului”, a adăugat un oficial al administraţiei de la Washington.