Secretul construcției piramidelor din Egipt, rezolvat de un poștaș francez? jpeg

Secretul construcției piramidelor din Egipt, rezolvat de un poștaș francez?

📁 Egiptul Antic
🗓️ 6 ianuarie 2015

Un fost postaș francez susține că a deslușit misterul construirii piramidelor din Egipt. Acesta și-a petrecut ultimii 40 de ani făcând cercetări în acest sens.Michel Michel, care studiază de câteva decenii istoria și arhitectura Egiptului, a lansat recent o teorie despre construirea piramidelor, care se bucura de susținerea mai multor experți din domeniu, scrie International Business Times.Într-un interviu acordat recent unei publicații franceze, Michel a declarat că este fascinat de piramidele din Egipt înca din anul 1972, de când a văzut filmul "Land of the Pharaohs".Explicând de ce alte teorii formulate până acum sunt greșite, arheologul amator a precizat că observațiile și calculele făcute pe o piramida rareori pot fi aplicate la alta.Acesta a detaliat că metoda descoperită de el este una bazată pe un sistem de rampe. "Este adaptată pentru piramidele de toate marimile. Este simplă, intuitivă, economică, solidă și ușor de verificat", a spus el. Michel arată astfel că egiptenii au ridicat piramidele cu ajutorul unor rampe, pe care au fost trase sănii încărcate cu pietre. Rampele au fost utilizate ulterior pentru construirea acoperișurilor piramidelor.

piramide jpg jpeg

Multă vreme teoria sa nu a fost luată în calcul de mulți arheologi si experți, dar o parte dintre aceștia între care și cunoscutul egiptolog elvețian Michael E Habicht au analizat posibilitatea transportului blocurilor mari de piatra pe sanii și o găsesc nu doar plauzibilă, ci cea mai probabilă.

Un truc care ar da și mai multă consistență acestei teorii

De asemenea de curând fizicienii de la Fundația Fundamental for Research on Matter (FOM) și de la Universitatea din Amsterdam, ambele din Olanda, au reușit să descifreze un truc pe care egiptenii l-au folosit la construirea impunatoarelor monumente:egiptenii au umezit nisipul înaintea saniei care transporta blocurile de piatra, în scopul alunecării și a deplasării mai ușoare a vehiculului antic.

wallpainting jpg jpeg

Folosirea apei pentru udarea nisipului a înjumătățit necesarul de lucrători care trebuiau să tragă sania încarcată cu uriașele pietre. Cercetătorii au efectuat experimente care au demonstrat că umezirea nisipului a dus la diminuarea la jumătate a forței de tragere a saniei. Experimentele au aratat ca forța de tragere scade proporțional cu rigiditatea nisipului. Sania alunecă mult mai ușor pe nisipul umed, deoarece firicelele de nisip nu se mai adună în fața saniei, așa cum se întâmplă în cazul nisipului uscat.O pictură murală descoperită în mormântul lui Djehutihotep arată în mod clar cum o statuie colosală, care este așezată pe o sanie, este trasă de către lucrători, iar în partea din față a vehiculului se observă un egiptean care stropește cu apa nisipul.