Secretul care l ar fi distrus pe Nixon cu mult înainte de Watergate jpeg

Secretul care l-ar fi distrus pe Nixon cu mult înainte de Watergate

📁 Istorie recentă
Autor: Redacția
🗓️ 7 martie 2012

Richard Nixon ar fi putut să nu ajungă preşedinte al Statelor Unite, pentru că a avut un secret care, dacă ar fi fost dezvăluit, i-ar fi distrus orice şansă de a mai câştiga alegerile prezidenţiale, se arată într-o carte despre fostul președinte american, relatează Daily Mail.

Fostul preşedinte american a beneficiat de tratament psihiatric timp de cel puţin zece ani, potrivit lui David Robb, autorul cărţii "The Gumshoe and the Shrink". Nixon a început să se vadă cu doctorul Arnold Hutschnecker în 1952, cu un an înainte de a deveni vicepreşedintele SUA. Politicianul suferea de insomnie şi avea tot felul de dureri despre care credea că erau imaginare.

Doctorul a continuat şedinţele de terapie cu Richard Nixon şi în timpul campaniei electorale prezidenţiale din 1960, când acesta a pierdut în faţa lui John F. Kennedy. Rolul lui Hutschnecker era să îl facă pe Nixon să pară mult mai calm în dezbaterile cu Kennedy.

Dacă aceste probleme delicate ale lui Richard Nixon ar fi fost făcute publice înainte de sau în timpul campaniei sale electorale din 1968, şansele lui de a mai ajunge la CasaAlbă ar fi fost distruse, pentru că alegătorii americani nu ar fi avut încredere să dea conducerea ţării pe mâinile unui lider instabil, comentează Daily Mail.

David Robb a dezvăluit că Nixon a angajat un detectiv particular care să afle ce probleme de sănătate avea fostul lui contracandidat, John F. Kennedy. Gestul nu a rămas secret şi a ajuns la urechile familiei Kennedy. Tatăl lui JFK, Joseph Kennedy, şi-a rugat prietenul, pe cântăreţul Frank Sinatra, să caute cel mai bun detectiv posibil, pentru a vedea ce are Nixon de ascuns, însă nu se ştie ce au descoperit.

Richard Nixon, ex-senator de California, a fost cel de-al 37-lea preşedinte american. Mandatul lui s-a încheiat în 1974, când a fost nevoit să demisioneze, din cauza implicării sale în "Afacerea Watergate" (1972-1974), cel mai mare scandal de corupţie şi abuz de putere din istoria SUA.