Scrisorile tatălui lui Hitler, dezvăluiri despre perioada de formare a viitorului dictator nazist jpeg

Scrisorile tatălui lui Hitler, dezvăluiri despre perioada de formare a viitorului dictator nazist

📁 Curiozităţile şi culisele istoriei
Autor: Redacția
🗓️ 24 februarie 2021

Alois Hitler (1837-1903), tatăl lui Adolf Hitler, a avut o influență puternică în formarea psihologică a fiului său, susține istoricul austriac Roman Sandgruber în urma studierii a 31 de scrisori, până acum necunoscute, ale părintelui viitorului dictator, relatează site-ul Deutsche Welle.

Alois Hitler, un funcționar vamal austriac, era un autodidact, arogant, cu o părere extrem de bună față de el însuși, reiese din studiul celor 31 de scrisori ce stau la baza cărții lui Roman Sangruber, „Tatăl lui Hitler: Cum fiul a ajuns un dictator”, publicată recent în limba germană.

Istoricul austriac a primit scrisorile de la urmașii unui constructor de la care tatăl lui Hitler a cumpărat o fermă în Austria Superioară. 

Scrisorile mai arată că Adolf Hitler a moștenit scrisul de mână al tatălui său, un scris de mâna cursiv, caracterizat de unghiuri ascuțite și dese schimbări de direcție. 

Pe baza documentelor studiate, Sandgruber consideră că Adolf Hitler devenise antisemit încă de când era foarte tânăr, înainte să se mute la Viena, în încercarea eșuată de a se forma ca artist. 

Tatăl lui Hitler, Alois, a fost persoană severă, un tată autoritar, despotic și irascibil, după cum scrie, Ian Kershaw în celebra sa biografie „Hitler”.

Provenind dintr-o familie țărănească, Alois Hitler s-a numit inițial Schicklgruber, dar reușind să urce în ierarhie ca funcționar public, a ținut forte mult să renunțe la acest nume pe care l-a schimbat în Hitler în 1876, după ce fusese promovat inspector vamal. 

Alois a fost foarte mulțumit de noul său nume, la fel cum va fi și fiul său, Adolf, care avea să declare mai târziu că, nimic nu i-a plăcut mai mult, dintre faptele tatălui său, decât că a renunțat la vechiul nume pe care îl considera grosolan.