Scrisorile de dragoste ale lui Leonard Cohen către muza sa, scoase la licitație jpeg

Scrisorile de dragoste ale lui Leonard Cohen către muza sa, scoase la licitație

O colecţie de scrisori de dragoste adresate de muzicianul canadian Leonard Cohen muzei sale, Marianne Ihlen, cea care l-a inspirat să compună melodia „So Long, Marianne”, va fi scoasă la licitaţie luna aceasta, la doi ani după decesul celor doi, scrie Reuters.

Colecţia alcătuită din 50 de scrisori adresate de Cohen lui Marianne Ihlen „documentează povestea de dragoste a celor doi din anii ’60” şi începutul carierei înfloritoare a lui Cohen, de la statutul de poet aspirant la cea de cantautor celebru, a precizat Casa de licitaţii Christie’s din New York. Scrisorile au fost scoase la vânzare de familia lui Ihlen.

Cohen şi Marianne Ihlen, de origine norvegiană, s-au întâlnit pe insula grecească Hydra în 1960. Ilhen l-a inspirat pe muzician să compună câteva dintre cele mai cunoscute melodii ale sale printre care „Bird on a Wire”, „Hey, That’s No Way to Say Goodbye” şi piesa din 1967, „So Long, Marianne”.

Acest text a apărut în numărul 209 al revistei Historia, disponibil la toate punctele de distribuţie a presei în perioada 15 iunie-14 iulie, şi în format digital pe paydemic.com