Scrisori de dragoste scrise de liderul nazist Joseph Goebbels, scoase la licitaţie  "Arată felul în care acel student destul de modest, timid şi romantic a devenit un FANATIC" jpeg

Scrisori de dragoste scrise de liderul nazist Joseph Goebbels, scoase la licitaţie. "Arată felul în care acel student destul de modest, timid şi romantic a devenit un FANATIC"

📁 Al Doilea Război Mondial
Autor: Redacția
🗓️ 25 septembrie 2012

Reprezentanţii casei Alexander Historical Auctions, care organizează licitaţia, spun că aceste scrisori, ce datează din tinereţea unuia dintre conducătorii nazişti de prim rang din timpul celui de-al Treilea Reich, arată premisele antisemitismului acestuia, dezvăluindu-i în acelaşi timp caracterul egocentric şi dominator.

"Colecţia, ce include scrisori expediate de Goebbels cu puţin timp înainte să se înscrie în partidul nazist, în 1924, ar putea să fie vândută cu o sumă de peste 200.000 de dolari", afirmă Bill Panagopulos, directorul acestei case de licitaţii. Colecţia cuprinde peste 100 de scrisori trimise de Goebbels primei lui iubite, Anka Stalherm.

Bill Panagopulos susţine că această colecţie a generat un interes istoric de netăgăduit în rândul celor interesaţi, pentru că dezvăluie câte ceva din psihologia lui Goebbels, considerat braţul drept al lui Hitler. "Ele rezumă anii de formare a numărului 2 din ierarhia celui de-al Treilea Reich, care era însărcinat cu motivarea populaţiei germane pentru a-l susţine pe Hitler. Pentru mine, scrisorile arată felul în care acel student destul de modest, timid şi romantic a devenit un fanatic", a spus preşedintele casei Alexander Historical Auctions.

Mai rezervat, Menachem Rosensaft, vicepreşedintele unei asociaţii care îi reuneşte pe supravieţuitorii Holocaustului, a criticat organizarea acestei licitaţii:"Alexander Historical Auctions este o companie care vinde obiecte şi suveniruri naziste. Ei au în mod clar dreptul de a face profit din asta. Dar îi las pe alţii să găsească moralitatea într-o astfel de iniţiativă".

În 2011, acelaşi Menachem Rosensaft a criticat scoaterea la vânzarea de către aceeaşi casă a unor scrisori ce au aparţinut fostului medic nazist german Josef Mengele.

sursa:http://www.gandul.info