Scandal în Olanda: Biserica Romano Catolică i ar fi castrat pe băieţi în 1950 pentru a nu deveni homosexuali jpeg

Scandal în Olanda: Biserica Romano-Catolică i-ar fi castrat pe băieţi în 1950 pentru a nu deveni homosexuali

📁 Curiozităţile şi culisele istoriei
Autor: Redacția
🗓️ 22 martie 2012

Conform unor date făcute publice de jurnaliştii de la Huffington Post, cel puţin zece băieţi au fost castraţi în anii '50 de Biserica Romano-Catolică din Olanda ca urmare a unui tratament împotriva homosexualităţii.

Jurnalistul publicaţiei NRC Handelsblad, Joep Dohmen, a descoperit recent zece cazuri de castrare. Unul dintre ele l-a avut ca victimă pe Henk Heithuis, care a fost castrat pentru că a încercat să depună o plângere la poliţie după ce fusese abuzat sexual de un preot.

Deşi preotul a fost acuzat de abuz, Heithus a fost transportat la un spital catolic, unde a fost supus unei intervenţii chirurgicale de castrare, pe motivul prevenirii homosexualităţii, dar şi ca pedeapsă pentru faptul că a dezonorat clerul.

Radio Netherlands Worldwide a anunţat că informaţiile de mai sus nu au fost incluse în raportul publicat în urmă cu trei luni de comisia condusă de Wim Deetman. Aceasta a fost fondată în anul 2010 de către Biserica olandeză pentru a investiga cât sunt de reale cazurile semnalate de abuzuri sexuale în interiorul Bisericii. Comisia a primit o plângere anul trecut în care i se aduceau la cunoştinţă aceste practici utilizate în anii '50, dar care nu au fost investigate în lipsă de dovezi.Cercetările jurnaliştilor de la Radio Netherlands au confirmat că în anii ' 50 au existat întâlniri între directorii instituţiilor catolice şi părinţii elevilor din acestea prin care familiile erau sfătuite să nu se implice în deciziile Bisericii. Conform aceloraşi surse, la aceste întâlniri au participat şi oficiali ai guvernului.

În raportul Comisiei lui Deetman, în prezent există între 10 000 şi 20 000 de victime ale abuzurilor sexuale ale Bisericii Romano-Catolice din Olanda.