Sarcofag rar din lut din vremea lui Seti I descoperit în Israel jpeg

Sarcofag rar din lut din vremea lui Seti I descoperit în Israel

📁 Egiptul Antic
Autor: Ionuț Preda
🗓️ 10 aprilie 2014

Arheologii israelieni au descoperit un sarcofag rar în interiorul căruia a fost găsit și un inel inscripționat cu numele faraonului Seti I, a anunțat miercuri Autoritatea Antichităților din Israel.

Conform The Guardian, autoritățile israeliene au mai declarat că scheletul aflat în sarcofag aparținea cel mai probabil unui oficial Canaanit aflat în slujba Egiptului. Sarcofagul a fost găsit în complexul arheologic de la Tel Shaddud, acolo unde operații de săpătură arheologică au început în luna decembrie a anului trecut.

Capacul sarcofagului este sfărâmat aproape în totalitate, dar fața sculptată în acesta a putut fi reconstituită în întregime.

Lângă sarcofag a fost găsit și un inel din aur în formă de scarabeu, ce avea inscripționat numele faraonului Seti I-al doilea faraon al celei de-a XIX-a dinastii și tatăl lui Ramses al II-lea. Domnind în secolul XIII î.Hr., el a cucerit printre altele și teritoriul actual al Israelului.

Ultima descoperire a unui astfel de sarcofag a avut loc acum aproape jumătate de secol în Deir al Balah-situat în fâșia Gaza – unde a fost descoperit un grup 50 de sarcofage similare.