Salvatore «Toto» Riina, fostul cap al mafiei siciliene, înmormântat la Corleone jpeg

Salvatore «Toto» Riina, fostul cap al mafiei siciliene, înmormântat la Corleone

📁 Curiozităţile şi culisele istoriei
Autor: Redacția
🗓️ 23 noiembrie 2017

Fostul cap al mafiei siciliene Salvatore ”Toto“ Riina, decedat săptămâna trecută, a fost înmormântat miercuri în localitatea sa natală, Corleone, din Sicilia. 

Corpul fostului naș al Cosa Nostra a fost înhumat în micul cimitir din Corleone, la aproximativ 60 de kilometri la sud de Palermo, în prezența familiei sale, respectiv soția și trei dintre cei patru copii ai lor. Al doilea lor fiu al lui ”Toto“ Riina, Giovanni, se află la închisoare. Un preot a binecuvântat sicriul, dar nu a avut loc o slujbă de înmormântare. Mafioții sunt excomunicați de Biserică din cauza crimelor pe care le-au comis.

Salvatore ”Toto“ Riina a murit vinerea trecută, la vârsta de 87 de ani, în închisoare din orașul Parma, situat în nordul Italiei. Arestat în 1993, el ispășea 26 de pedepse la închisoare pe viață. Supranumit ”la Belva” (Bestia – n.r.) sau Totò 'u Curtu (Toto Scurtu’ - n.r.), Riina a impus teroarea timp de 20 de ani în Cosa Nostra, organizație mafiotă asupra căreia a preluat controlul începând din anii '70, prin orchestrarea unor asasinate violente.  ”Toto“ Riina a ordonat asasinarea judecătorilor anti-mafia Giovanni Falcone și Paolo Borsellino în 1992.

Foto sus: Salvatore «Toto» Riina, în anii '70