Autor 2897 vizualizări


Imaginea cu o reclamă la o sală de jocuri în locul Bibliotecii Municipale din Reghin a devenit cunoscută ieri, 16 iunie, în online. La ferestrele laterale ale clădirii au rămas citatele din vremea în care biblioteca încă funcționa acolo – “Cititul îl face pe om deplin, vorbirea îl face promt, iar scrisul îl face exact.” (Francis Bacon)


Fotografia a stârnit un val de critici și reacții de uluire, însă adevărul este că biblioteca nu a fost desființată, ci mutată de acolo încă din 2018, fiindcă sediul nu îi aparținea, ci era închiriat. Culturaladubă.ro a stat de vorbă cu actualul director al bibliotecii, Florin Bengean, care a preluat biblioteca din 2019, însă acesta nu a putut să ne spună motivul pentru care biblioteca nu a mai putut plăti chiria la fostul sediu, fiincă nu se afla el la conducere în acel moment. Cert este că proprietarii clădirii au decis să o închirieze unei săli de păcănele.:

„Biblioteca a funcționat acolo până în 2018, era a altcuiva, ceva sindicate dețineau clădirea și biblioteca era în chirie.

Dar din ce motiv s-a mutat? Nu ați mai plătit chiria?

Mă rog, la vremea respectivă așa s-a decis, nu eram eu conducătorul instituției, așa că nu cunosc prea multe detalii. Eu sunt conducătorul instituției de la începutul lunii ianuarie 2019.”, a declarat directorul bibliotecii, Florin Bengean, pentru Cultura la dubă”.

Citiți continuarea materialului și a interviului pe culturaladuba.ro