S au purtat ca nişte păgâni cu trupul lui Ceauşescu jpeg

S-au purtat ca nişte păgâni cu trupul lui Ceauşescu

📁 Comunismul in România
Autor: Redacția
🗓️ 21 iulie 2010

Soţul Zoei Ceauşescu, Mircea Oprean, a declarat că a văzut rămăşiţele scoase din acele morminte. A recunoscut paltonul negru găurit şi pantalonii găuriţi în care ar fi fost îngropat Nicolae Ceauşescu.

Mircea Oprean a mai arătat că, în opinia sa, cei doi nu au fost îngropaţi creştineşte, în sensul că în sicrie, în loc să se pună o pânză, s-a pus rumeguş, iar Nicolae Ceauşescu are mormântul pe o alee, între alte cavouri.

"La socrul meu s-au conservat mai bine, la soacră mea pământul a fost mai umed, iar probele au fost mai degradate. Nu s-a turnat beton peste morminte", a spus Mircea Oprean.

"I-am făcut pe unii criminali, dar vreau să completez lista şi cu Virgil Măgureanu şiVictor AthanasieStănculescu; s-au purtat cu nişte cadavre ca nişte păgâni. Nu au pus măcar o cârpă sub ele, au fost aşezate direct pe rumeguş. Nu cred că aceşti indivizi pot fi numiţi oameni", a declarat ginerele soţilor Ceauşescu.

"Toată lumea merită adevărul. Dezgropându-l am dezgropat neomenia conducătorilor ţării."

Mircea Oprean a susţinut că va muta rămăşiţele celor doi soţi într-un singur mormânt pentru a fi împreună şi va urma obiceiurile creştineşti după aflarea rezultatului analizei ADN.

"Îi voi muta tot aici, dar vor fi împreună. Poate doar cel al scoară-mii să fie unul normal. Socrul meu avea mormântul între rândrui, pe alee.Probabil vom lua un loc separat pentru ei".

El a precizat că a văzut, la deshumarea lui Nicolae Ceauşescu, centura, căciula, precum şi pantalonii şi paltonul găurite de gloanţe.

"Nu s-a lamurit niciun mister. După ce am văzut, înclin să cred că sunt ei, dar aştept rezultatul analizei.Până nu se face proba cu ADN nu am confirmare sută la sută. Am plâns numai de bucurie."

"Valentin Ceauşescu a avut o problemă de sănătate. Nu a fost şocat, dar vă daţi seama că nu-i e uşor.", a declarat Oprean."A fost o dorinţă a soţiei mele de a elucida acest mister şi de a fi înmormântaţi creştineşte şi atunci când vrei să le duci o floare să ştii că o duci la ei şi nu la altcineva.", a încheiat Mircea Oprean.

Rămăşiţele pământeşti ale soţilor Nicolae şi Elena Ceauşescu au fost deshumate, miercuri, pentru a fi luate câteva probe pentru testare ADN, singurul fiu al acestora care se mai află în viaţă, Valentin Ceauşescu, dorind să se stabilească dacă acestea sunt ale părinţilor săi