S a descoperit Regatului Odrisian, statul celui mai puternic trib al Traciei Antice jpeg

S-a descoperit Regatului Odrisian, statul celui mai puternic trib al Traciei Antice

📁 Antichitate
Autor: Redacția
🗓️ 22 iunie 2011

Arheologii bulgari au făcut descoperiri importante la reşedinţa conducătorilor Regatului Odrisian, statul celui mai puternic trib al Traciei Antice şi detalii despre cucerirea ei de către Filip al II-lea.

Descoperirile au fost făcute în timpul proiectului muzeului naţional de istorie al Bulgariei, a cărui echipă a început cea mai mare expediţie alpină la începutul lunii iunie 2011 pentru a afla mai multe despre conducătorii regatului Odrisian, potrivit novinite.com.

Arheologii bulgari au descoperit reşedinţa conducătorilor regatului Odrisian în iulie 2010 după ce locaţia a fost identificată iniţială în 2005.

Reşedinţa este pe muntele Kozi Gramadi, în satul Starosel, aproape de oraşul Hissar din centrul Bulgariei, la 1200 de metri peste nivelul mării.

Muzeul Naţional de Istorie a anunţat marţi că arheologii au descoperit în perfectă stare de conservare zidul nord-estic al reşedinţei, înalt de 2 m şi construit din blocuri de piatră cioplită. Clădirea e din perioada 354-342 i.Hr., din vremea regelui Teres al II-lea şi adăpostea tezaurul odrisilor. Cercetătorii au descoperit şi un sistem complex de canale de piatră pentru strângerea apei şi vor continua săpăturile.