S a descoperit o veioza realizată din piele umană, de pe vremea lui Hitler jpeg

S-a descoperit o veioza realizată din piele umană, de pe vremea lui Hitler

📁 Curiozităţile şi culisele istoriei
Autor: Redacția, Redacția, Redacția, Redacția
🗓️ 9 noiembrie 2010

Descoperire macabra! Acest abajur, asemanator oricarui astfel de obiect pe care il gasesti in podul bunicii, este realizat din... piele umana.

"Cu totii am auzit povestile despre lampile nazistilor facute din piele umana", spune proprietarul abajurului, Mark Jacobson, care a primit lampa de la un prieten apropiat.

De-a lungul timpului au existat mai multe falsuri, dar niciun exemplar despre care sa stim sigur ca este facut din piele umana prelevata de la prizonierii evrei tinuti in lagarele de concentrare, in timpul celui De-al Doilea Razboi Mondial.

abajur1 jpg jpeg

Insa, in cazul abajurului din aceasta imagine a fost demonstrat prin teste stiintifice ca materialul este "100% uman".

Expertii in antichitati au confirmat si ei ca este un model european, vechi de 60-80 de ani, insa nu se poate afla ce origini are persoana a carei piele a fost transformata in veioza sau daca a stat intr-o tabara de concentrare.

Colectie de organe umane, descoperita in lagarul de concentrare Buchenwald

Mark Jacobson, care a scris povestea pe care se bazeaza scenariul filmului "American Gangster", a pornit singur intr-o investigatie la sfarsitul careia vrea sa demonstreze autenticitatea obiectului si a scris o poveste despre aceasta in noua lui carte, "Abajurul - o poveste detectiva despre Holocaust, din Buchenwald pana in New Orleans".