Rușii au testat noua rachetă hipersonică anunțată de Vladimir Putin / VIDEO jpeg

Rușii au testat noua rachetă hipersonică anunțată de Vladimir Putin / VIDEO

📁 Istorie recentă
Autor: Redacția
🗓️ 12 martie 2018

Forțele aerospațiale ale Rusiei au testat, sâmbătă, cu succes noua rachetă balistică hipersonică, despre care președintele rus Vladimir Putin susține că este imună în fața sistemelor de apărare antirachetă din lume.

"Un avion de luptă MiG-31 aparținând Forțelor Aerospațiale Ruse a efectuat un antrenament privind lansarea unei rachete balistice hipersonice, care face parte din sistemul aerian de înaltă precizie Kinjal ( "Pumnalul"), într-o zonă prestabilită. Lansarea s-a făcut cu succes, iar racheta hipersonică a lovit ținta desemnată de la sol. Mig-ul 31 a decolat de pe un aerodrom din regiunea militară sud, iar racheta a lovit ținta pe un poligon.  Caracteristicile de performanță și indicatorii de timp ai sistemului aerian de înaltă precizie Kinjal au fost confirmate în timpul lansării rachetei hipersonice", se arată într-un comunicat al Ministerului rus al Apărării.

Specialiștii spun că Kinjal ar fi o rachetă Iskander M modificată pentru a putea fi lansată de la bordul unui MIG 31. Deși ca origine este o rachetă balistică cu rază scurtă (500 km), prin lansarea de la înălțime și viteza mare, poate avea o rază de până la 2000 km. Are posibilitatea de manevră, regimul de zbor fiind hipersonic (M 10), relatează Adevărul.

La 1 martie, în discursul despre Starea Națiunii din Duma de Stat, președintele Vladimir Putin a anunțat că Rusia deține arme hipersonice care asigură o invulnerabilitate la sistemele de apărare antirachetă și o rază de acțiune mai mare decât în cazul altor rachete balistice.