Ruine medievale descoperite în Anglia jpeg

Ruine medievale descoperite în Anglia

📁 Curiozităţile şi culisele istoriei
Autor: Andreea Lupşor
🗓️ 22 decembrie 2014

Arheologii din Marea Britanie au descoperit urmele unui oraș medieval din secolul XI, scrie LiveScience.

Așezarea, care avea o catedrală și un castel, se află în apropiere de Salisbury, pe locul sitului istoric Old Sarum. În epoca sa de aur, orașul s-a bucurat timp de trei veacuri de bunăstare, dar începând cu secolul al XIII-lea a intrat în declin. Arheologii știau de existența acestui oraș, dar este prima oară când au informații detaliate cu privire la planul acestuia.

„Studiul nostru arată unde erau localizate clădirile și de aici putem pune cap la cap o imagine detaliată a planului urbanistic din interiorul zidurilor orașului” a declarat Kristian Strutt, arheolog la Universitatea din Southampton. Strutt și echipa sa au descoperit o serie de structuri uriașe aliniate la marginea de sud a zidului exterior al orașului. Arheologii cred că aceste structuri reprezintă rămășițele unor mari construcții defensive destinate apărării orașului.

Echipa a descoperit și urme ale unor locuințe, înghesuite în colțurile de sud-est și sud-vest ale orașului, între zidul interior și cel de exterior. Vechile depozite minerale împrăștiate pe toată suprafața sitului indică posibile rămășițe ale unor cuptoare. De asemenea, unele dovezi sugerează că e posibil ca orașul să fi fost locuit din nou, pentru o scurtă perioadă de verme, și după anul 1300.