Autor 4396 vizualizări


Romfilatelia va introduce în circulaţie, începând de miercuri, marca poştală 'In memoriam, Regele Mihai I (1921-2017)', cu valoarea nominală de 8 lei, ilustrând portretul şi monograma Regelui, în semn de profund respect pentru ultimul rege al României. Emisiunea este disponibilă în magazinele Romfilatelia din Bucureşti, Bacău, Braşov, Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara.

În mai 2006, a fost introdusă în circulaţie o serie de timbre consacrată celor patru Regi ai României, cu ocazia împlinirii a 140 de ani de la fondarea Dinastiei, prin care s-a reluat tradiţia reprezentării Casei Regale în emisiunile filatelice. Cu ocazia aniversării a 93 de ani, în octombrie 2014, Romfilatelia a dedicat Majestăţii Sale emisiunea Istoria regalităţii, Mihai I.


Seria de mărci poştale Regalitatea în România, introdusă în circulaţie în ianuarie 2015, include un timbru cu Regele Mihai, alături de Regina Ana. Romfilatelia a onorat şi hobby-urile Majestăţii Sale, prin emisiunea filatelică Motoarele, pasiune regală, introdusă în circulaţie cu ocazia zilei sale de naştere, în octombrie 2016.

În semn de respect, înaintea tipăririi emisiunii filatelice "In memoriam, Regele Mihai I (1921-2017)", angajaţii Romfilatelia şi ai Fabricii de Timbre au ţinut un moment de reculegere în memoria Regelui Mihai I. Fabrica de Timbre a fost înfiinţată în anul 1872, sub domnia lui Carol I, ca urmare a prevederilor Legii timbrului şi înregistrării.