Remediu împotriva obezităţii, descoperit în mumiile vechi de 3 000 de ani jpeg

Remediu împotriva obezităţii, descoperit în mumiile vechi de 3.000 de ani

📁 Antichitate
Autor: Redacția
🗓️ 2 aprilie 2012

Mai mulţi oameni de ştiinţă de la Universitatea din Oklahoma, Statele Unite ale Americii, susţin că au descoperit remediul împotriva obezităţii. Aceştia spun că leacul împotriva acestei afecţiuni s-ar afla în măruntaiele mumiilor vechi de 3.000 de ani.

Savanţii americani sunt de părere că automedicaţia cu antibiotice ar una dintre explicaţiile pentru numărul tot mai mare de persoane obeze. Potrivit acestora, aceste medicamente au distrus flora intestinală, iar organismul nu mai are capacitatea de a lupta de unul singur împotriva bacteriilor care trăiesc în corp şi care sunt responsabile de luarea în greutate, informează Daily Mail.

Cercetătorii sunt de părere că pentru a distruge bacteriile vinovate de apariţia obezităţii organismul are nevoie de anumite substanţe care se găsesc în mumiile vechi de trei milenii, atunci când antibioticele nu erau folosite.

Experţii cred că pentru a învinge în lupta împotriva obezităţii ar trebui să ne introducem în organism acele microoroganisme descoperite în corpul mumiilor. Pentru a ajunge la această concluzie, specialiştii au studiat în laborator mai multe mostre de fecale găsite în solul unor peşteri de pe teritoriul Americii de Nord şi de Sud, în care se aflau mumii.

Rezultatele obţinute au arătat că ADN-ul bacteriilor din organismul uman era cu mult diferit faţă de cel al microorganismelor care se găsesc în prezent în corpul nostru.

„Antibioticele au schimbat radical structura bacteriilor. Legătura dintre aceste medicamente şi obezitate trebuie studiată cu o mai mare atenţie. Cu siguranţă descoperirea noatră creează repulsie, dar trebuie menţionat că este un studiu abia la început, iar până vom găsi un remediu împotriva obezităţii trebuie să ne continuăm cercetările”, a spus Cecil Lewis, coordonatoarea studiului.