Trump rectifică o parte dintre declarațiile date în conferința cu Putin: „M am exprimat greșit  Am spus cuvintele «ar fi» în loc de «nu ar fi» jpeg

Trump: Relaţiile ruso-americane, mai proaste ca niciodată din cauza „anilor de stupiditate din partea Statelor Unite“

📁 Istorie recentă
Autor: Redacția
🗓️ 16 iulie 2018

Cu câteva ore înainte de întâlnirea sa cu Vladimir Putin, Donald Trump a apreciat, într-un mesaj pe Twitter, că relaţiile ruso-americane sunt proaste din cauza „anilor de stupiditate din partea Statelor Unite“ şi „vânătorii de vrăjitoare“ duse împotriva sa de FBI.

„Relaţiile noastre cu Rusia nu au fost NICIODATĂ atât de proaste, iar asta din cauza anilor de stupiditate din partea Statelor Unite şi acum din cauza vânătorii de vrăjitoare“, a scris preşedintele american cu câteva ore înaintea întâlnirii de la Helsinki cu omologul său rus. Anterior, Donald Trump a spus despre Uniunea Europeană, China şi Rusia că sunt „inamicii“ ţării sale. O anchetă a procurorului special Robert Mueller urmează să stabilească dacă Moscova s-a implicat sau nu în ultimul scrutin prezidenţial din Statele Unite pentru a influenţa candidatura republicanului Donald Trump în detrimentul celei a democratei Hillary Clinton.