Regina Elisabeta a II a și prințul Philip sărbătoresc Nunta de Platină / VIDEO jpeg

Regina Elisabeta a II-a și prințul Philip sărbătoresc Nunta de Platină / VIDEO

📁 Curiozităţile şi culisele istoriei
Autor: Redacția
🗓️ 20 noiembrie 2017

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii şi prințul Philip, Duce de Edinburg, sărbătoresc luni Nunta de Platină, respectiv 70 de ani de la cununia religioasă.

În urmă cu 70 de ani, Principesa Elisabeta avea 21 de ani, iar locotenentul Philip Mountbatten avea 26 de ani. Cu ocazia aniversării, Palatul Buckingham a publicat un portret aniversar al celor doi:

Portret oficial jpg jpeg

Nunta regală a avut loc în urmă cu 70 de ani, pe 20 noiembrie 1947, la Catedrala Westminster din Londra. La eveniment au participat două mii de persoane, inclusiv Regele Mihai al României şi mama lui, Regina Elena.

”Regele Mihai și mama sa, Regina Elena, au luat parte la sărbătoare, iar apoi s-au întors în România, de unde au fost forţaţi să plece pe 3 spre 4 ianuarie 1948. Cu ocazia ceremoniilor nunții regale britanice, Regele Mihai a întâlnit pentru prima oară pe Principesa Ana de Bourbon, viitoarea Regină Ana a României. Majestăţile Lor și-au amintit mereu cu amuzament scena întâlnirii lor de la Hotelul Claridge’s, atunci când, emoţionată, Principesa Ana, deşi îmbrăcată în rochie, l-a salutat cu mâna la chipiu pe Regele Mihai, îmbrăcat în uniformă de amiral. Familia Regală română a fost prezentă la Londra, la sărbătorirea Nunții de Argint a suveranilor britanici, în anul 1972, la cea a Nunții de Aur, în anul 1997, precum și la cea a Nunții de Diamant, în anul 2007. Nunta de Platină a Majestății Sale și a Alteței Sale Regale este sărbătorită în seara aceasta printr-o cină de familie, la Castelul Windsor”, se arată într-un comunicat al Familiei Regale a României.