Recomandare Documentar: Vânătorii de legende jpeg

Recomandare Documentar: Vânătorii de legende

📁 Recomandări de film
Autor: de Florentina Ţone
🗓️ 12 decembrie 2012

Până pe 26 februarie, în fiecare marţi, Viasat History vă propune o călătorie într-o lume cu obiecte legendare:comori despre care se spune că oferă puteri nelimitate şi viaţă veşnică.

În 13 episoade veţi afla poveştile adevărate ale unora dintre cele mai mari legende ale istoriei. De la căutarea Sfântului Graal de către nazişti până la vânătoarea americanilor după comorile piraţilor în Vietnam, de la povestea adevarată a craniilor de cristal până la misterul minelor regelui Solomon – acest documentar înfăţişează adevărul din spatele unora dintre cele mai neobişnuite, romantice şi ciudate vânători moderne de comori.

Fiecare episod oferă reconstituiri dramatice, mărturii ale experţilor, documente inedite, dar şi filmări în locurile cu pricina. Sunt poveşti incredibile despre cum o bucată dintr-o sabie samurai, atât de bine realizată încât se spune că putea tăia lumina, făcându-l invizibil pe posesorul ei, i-a fost dăruită preşedintelui Woodrow Wilson şi se află acum la Casa Albă;sau despre cum o carte a fost ascunsă vreme de 500 de ani din pricina conţinutului ei...

Viasat History,  Marţea, 4 decembrie-26 februarie, ora 21.00

<strong>La TV în perioada 15 decembrie 2012-15 ianuarie 2013</strong>

Regii Croaţiei, lunea, 10 decembrie-21 ianuarie, Viasat History

Templul lui Himmler, sâmbătă, 29 decembrie, National Geographic Channel