Reacția lui Vladimir Putin după ce sirienii au doborât un avion militar rus jpeg

Reacția lui Vladimir Putin după ce sirienii au doborât un avion militar rus

📁 Istorie recentă
Autor: Redacția
🗓️ 19 septembrie 2018

Doborârea avionului militar rus Iliușin Il-20 cu 15 militari la bord de apărarea antiaeriană siriană este rezultatul unei serii de circumstanțe tragice, a declarat Vladimir Puțin. Președintele Rusiei acuză operațiunile militare israeliene în Siria, despre care spune că reprezintă încălcări ale suveranității siriene.

„Cel mai probabil, în acest caz pare a fi vorba de o serie de evenimente tragice accidentale, deoarece avionul nostru nu a fost doborât de un avion israelian. Fără niciun dubiu, trebuie să cercetăm cu seriozitate ce s-a întâmplat... Măsurile de reacție vor viza în primul rând garantarea securității personalului militar rus și a bazelor ruse din Siria”, a declarat Vladimir Putin, conform Mediafax.

Avionul militar rus Iliușin Il-20, având la bord 15 militari, a fost doborât de artileria antiaeriană siriană. Moscova a atribuit vina Israelului, în contextul în care avioane militare israeliene care efectuau raiduri în Siria au zburat în apropierea aeronavei ruse.

Israelul a negat implicarea în incidentul aviatic și a exprimat regret pentru moartea militarilor ruși.

”Premierul Israelului a transmis condoleanțe pentru moartea celor 15 militari ruși aflați la bordul avionului Il-20 doborât în Siria”, a precizat Kremlinul, după o convorbire telefonică între Vladimir Putin și Benjamin Netanyahu.