PROGRAM OVERVIEW,  “TRUMP versus Trump” VIDEO jpeg

PROGRAM OVERVIEW, “TRUMP versus Trump” VIDEO

📁 Istorie recentă
Autor: Redacția
🗓️ 19 ianuarie 2017

 "Trump versus Trump" [versiune internațională:"Trump: Ce înseamnă pentru Europa"] va fi difuza pe19 ianuarie 2017,  la PRO TV, de la 00:15,  cu o zi înainte de inaugurarea lui Donald Trump, care depune jurământul său în funcția de al 45-lea președinte al Statelor Unite în 20 ianuarie 2017 la Washington DC.

Documentarul reunește actori cheie și cunoscuți ai politicii de la Washington-va aborda aspecte relevante pentru Europa Centrală, de Est și țările baltice:Îi va ceda Trump lui Putin Europa de Est? Și dacă da, ce țări? NATO va supraviețui? Va continua UE așa cum este astăzi? Cine este in echipa generalilor lui Trump la Casa Albă și care sunt direcțiile de consiliere a imprevizibilului nou președinte ales? Cine  sunt "consilierii de familie", cei care auîncrederea președintelui;sunt ei republicani sau democrați? Va începe Trump un război comercial cu Europa? Vrea să vadă sfârșitul UE?

Printre cei intervievati sunt oficiali americani:David Gergen, consilier a patru președinți ai Statelor Unite și fostul Director de Comunicații la Casa Albă;Amiral James Woolsey, fost director CIA;Michael McCaul, Președinte pentru Securitate Internă;David Ignatius, Washington Post Șef Corespondență  Externă;Richard Haass, președintele Consiliului pentru Relații Externe.

Filmul include profiluri ale membrilor cabinetului Trump, scoate în evidență  "consilierii familiei" sale, interviuri și imagini de la Washington, in timp ce se derulează pregătirile pentru inaugurare de vineri, 20 ianuarie.

Interviurile au fost realizate in Washington D.C.,  

Printre cele mai importante momente ale documentarului:

David Ignatius, Washington Post – despre adevarata echipa din spatele presedintelui:

"Este posibil ca cei doi, cei mai importanți, din jurul lui [presedintele ales] sunt fiica sa, Ivanka și ginerele sau, Jared Kushner. Se spune că va fi Ivanka Trump, nu soția sa, Melania, cea care va fi în aripa de est, unde prima doamnă are în mod tradițional sediul central. Acesta nu va fi Biroul Primei Doamne, sub presedintele Trump; acesta va fi Biroul Primei Familii, și va fi Ivanka cea care prezidează... "

david ignatius and john florescu 2 jpeg jpeg

David Igantius spune ca consilieri de încredere ai familiei sunt de fapt democrați și "o forță moderatoare" în jurul președintelui:

".. Jared Kushner, din tot ceea ce am auzit despre el de la oameni care-l cunosc bine, eu personal sunt mulțumit că e acolo, pentru că eu cred că este ca o forță moderatoare în jurul președintelui. Nu e un conservator închistat/convins. Cred că Jared Kushner și Ivanka sunt ambii democrați ... "

David Ignatius vorbește despre "Noua Yalta:"

"Cred că frica este mai puțin pentru un nou război rece și mai mult pentru o noua Yalta, unui nou acord între Rusia lui Putin și America lui Trump pentru o diviziune a sferelor de influență, în cazul în care am admite Rusiei că în apropierea ei, în zona din jurul Rusiei, sa primeze propriile interese. Într-adevăr că acest lucru îi sperie pe prietenii noștri din statele baltice. Sperie Polonia. Îi sperie pe toți aflați la periferia rusă ...

david ignatius and john florescu 4 jpeg jpeg

David Gergen, fostul Director de Comunicare la Casa Alba, despre politica ‘baieților deștepți’cu Rusia și China:

"Cred că înclinația sa, instinctele sale naturale, sunt de a sprijini partidele populiste ale Europei, pentru a sprijini căderea structurii instituționale în Europa, regresul NATO, declinul UE, pentru a juca" politica băieților deștepți " cu rușii și chinezii..."

James Woolsey, fost director al CIA, privind abordarea globală a Rusiei:

"Abraham Lincoln a trăit într-o fermă în copilarie și obișnuia să le spună oamenilor că fermierul batran care a trăit în ferma vecină obișnuia să spună" Nu am nevoie de mult teren; doar de cel ce se invecinează cu al meu. "E un fel de Rusia ..."

David Ignatius, despre amenințarea care planează asupra țărilor baltice:

"Cred că la începutul președinției lui Trump vom avea întrebări din partea oamenilor din tarile baltice și întrebări din partea politicienilor americani, “Este presedintele Trump serios in acest angajament de a retrage America de la război dacă Estonia, Lituania, Letonia sunt atacate sau chiar destabilizate radical?" Și în cazul în care angajamentul NATO nu este văzută ca fiind credibil, cred că alianța începe repede să se destrame ..."

David Gergan, despre inflexiunea la căile prezidențiale:

"Nu există nici o îndoială că intrând în aripa de vest a Casei Albe, în ziua inaugurării, vă oferă un sentiment imens de responsabilitate care dintr-o dată vă aparține. Ea are un impact foarte mare asupra majorității oamenilor.

Trebuie să vă spun, Donald Trump nu se califică drept "majoritatea oamenilor." Și, până în prezent, în timpul tranziției, el a arătat foarte puțin dorința de a face o tranziție personală,   de la devenii din candidat, președinte ... "

Lincoln Bloomfield, care a servit în Departamentul Apărării sub cinci președinți, spune ca Trump poate fi un om nefericit:

"Donald Trump pozează ca om puternic dar, sincer, Biroul Oval ar putea fi mai mult o cușcă și el ar putea fi o persoană foarte nefericită, în imposibilitatea de a face birocrația sa funcționeze în avantajul său, în imposibilitatea de a obține cecurile scrise de un Congres recalcitrant .. . "

Producer/Writer:Trevor Poots

Executive Producer:John Florescu