„Prinţul Charles va fi un cvasi rege  Regina nu va abdica niciodată”, spune un expert regal jpeg

„Prinţul Charles va fi un cvasi-rege. Regina nu va abdica niciodată”, spune un expert regal

📁 Istorie recentă
Autor: Redacția
🗓️ 19 aprilie 2021

Invitatul lui Omid Scobie la podcastul acestuia de la ABC, „The Heir Pod”, biograful regal Robert Jobson a estimat că prinţul Charles, duce de Cornwall, va deveni cu „cvasi-rege” şi „patriarhul familiei”, iar regina nu va abdica după moartea soţului său, prinţul Philip, potrivit „The Sun”, citat de adevarul.ro.

Prinţul Charles va prelua sarcina „vizitelor de stat” în numele reginei, chiar dacă aceasta va domni în continuare. Astfel va exista un „orizont pentru schimbare”, iar prinţul moştenitor va deveni „cvasi-rege”, adică va avea un rol intermediar, deşi poate familia regală nu ar fi fericită cu acest termen. „Prinţul Charles va prelua frâiele, cum de altfel a făcut-o şi în ultimii cinci ani, dar acum este cu adevărat patriarhul familiei, pentru că ducele de Edinburgh a murit. Fapt este că regina nu mai face vizite de stat, astfel că, dacă prinţul Charles va merge undeva, de pildă în America, o va face în calitate de reprezentant al reginei - e ca o vizită de stat, deşi tehnic nu ar fi”, a explicat biograful regal.

Acesta spune că, deşi regina Elisabeta a -II- a a arătat fragilă singură în capelă,,„neîndoielnic îşi va continua îndatoririle” şi, chiar dacă există şi posibilitatea unei regenţe, nu crede că ar abdica vreodată. Castelul Windsor va deveni reşedinţa permanentă a reginei, şi suverana britanică va petrece ca şi până acum Crăciunul la reşedinţa regală din Sandringham, iar verile la Balmoral. Chiar dacă regina Elisabeta II va lucra la Palatul Buckingham, nu va mai petrece nopţile acolo, semnul unei noi ere a domniei sale şi astfel al unor schimbări în rolurile regale.

Prinţul Charles ar putea prelua unele îndatoriri ale reginei, precum întâlnirile cu ambasadorii şi înalţii comisari la Palatul Buckingham într-un soi de „regenţă soft”, în timp ce regina îşi va relua audienţele săptămânale cu premierul britanic în măsura relaxării restricţiilor anti-COVID-19. Charles şi prinţul William au preluat deja unele sarcini ale reginei după moartea prinţului Philip, pe 9 aprilie la 99 de ani. Prinţul de Wales şi ducesa de Cornwall au avut primul angajament regal anul acesta în februarie când au mers în vizită la spitalul Regina Elisabeta din Birmingham. Conform tradiţiei, după moartea prinţului consort, Charles primeşte titlul acestuia de Duce de Edinburgh. În eventualitatea succesiunii la tron, titlul îi va reveni fiului său cel mic, prinţul Edward.