Prinţul Charles împlineşte 70 de ani  El este cel mai longeviv moştenitor din istoria monarhiei britanice jpeg

Prinţul Charles împlineşte 70 de ani. El este cel mai longeviv moştenitor din istoria monarhiei britanice

📁 Istorie recentă
Autor: Redacția
🗓️ 14 noiembrie 2018

Prinţul Charles de Wales împlineşte astăzi 70 de ani şi, la moartea mamei sale, regina Elizabeth a II-a, va fi moştenitorul care a aşteptat cel mai mult dintre toţi predecesorii săi din ultimii o mie de ani să urce pe tronul Marii Britanii.

Evenimentul va fi marcat printr-o recepţie oferită de mama sa, regina Elisabeta a Doua, la Palatul Buckingham. Printre invitaţi se vor afla reprezentanţi ai familiilor regale din mai multe ţări europene, dar şi oameni politici, printre care şi preşedintele Românei Klaus Iohannis.

Charles Philip Arthur George, prinţ de Wales, duce de Cornwall, duce de Rothesay, conte de Carrick, baron de Renfrew, conte de Chester şi prinţ al Scoţiei s-a născut la palatul Buckingham din Londra, pe 14 noiembrie 1948. Avea patru ani când bunicul lui, regele George al VI-lea, a murit şi mama sa a urcat pe tron, la vârsta de 25 de ani. În anul următor, Charles asista cu bunica, regina Elizabeth, şi mătuşa, regretata prinţesă Margaret, momentul în care Elizabeth era încoronată ca regină a Marii Britanii.