Prințesa Ecaterina Caradja, o româncă onorată în Polonia jpeg

Prințesa Ecaterina Caradja, o româncă onorată în Polonia

📁 Istorie recentă
Autor: Redacția
🗓️ 18 iunie 2021

Ca urmare a ceremoniei organizată de președinția Poloniei în data de 2 iunie anul curent, Institutul Pilecki a organizat o expoziție outdoor despre viața celor care au primit medalia și rolul pe care l-au avut în ajutorul polonezilor.

Expoziția include panouri mari cu text și poze care au fost amplasate în metroul din Varșovia și în alte spații publice. În data de 02.06.2021 a avut loc, la Palatul Prezidențial din Varșovia, ceremonia de decernare a medaliilor Virtus et Fraternitas, organizată cu sprijinul Institutului Pilecki. În cadrul ceremoniei prințesa Ecaterina Caradja a fost decorată post-mortem pentru ajutorul oferit refugiaților polonezi în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

1c jpg jpeg

Medalia a fost oferită de către președintele Poloniei, Andrzej Duda, strănepoților Ecaterinei, prinții Maximilien și Constantin Caradja. Medalia Virtus et Fraternitas este acordată de Președintele Republicii Polone ca simbol al recunoștinței față de cei care au ajutat cetățeni polonezi în perioada regimurilor totalitare din secolul al XX-lea.

1a jpg jpeg
1qa jpg jpeg