Principelui Nicolae nu i se va interzice participarea la funeraliile Regelui Mihai  jpeg

Principelui Nicolae nu i se va interzice participarea la funeraliile Regelui Mihai

📁 Monarhia în România
Autor: Redacția
🗓️ 6 decembrie 2017

Principesa Margareta, a ajuns marți, la Aubonne, în Elveția, la reședința privată a Majestății Sale, unde în zilele următoare sunt așteptați și ceilalți membri ai Familiei Regale pentru a participa la ceremoniile care vor fi organizate pentru comemorarea Regelui Mihai. La ceremoniile din România este așteptă și Irina Walker, fiica regelui aflată în SUA. De asemenea, principelui Nicolae nu i se va interzice participarea la funeralii. 

"Aseară, 5 decembrie 2017, la reședința regală privată de la Aubonne (Elveția), a fost rostită prima rugăciune de către IPS Mitropolitul Iosif, asistat de un preot ortodox de la Mitropolia Europei Occidentale și de patru maici. Au fost prezenți Margareta Custodele Coroanei, Principele Radu și Principesa Maria. Vor fi rostite rugăciuni în fiecare seară la reședința regală, până duminică, 10 decembrie 2017", anunță Casa Regală.

Potrivit TVR, în zilele următoare vor ajunge în Elveția și celelalte fiice ale Regelui Mihai - Principesa Elena și Principesa Sofia, Principesa Maria aflându-se deja la Aubonne.

La funeraliile din România va participa și fiica aflată în Statele Unite, Irina, care a fost absolvită de orice vină după ce a avut probleme în justiție în anii trecuți, probleme în urma cărora și-a pierdut titlul de principesă. La evenimentele din Elveția, vor fi prezenți și cei care nu pot veni la funeraliile din România.

Trupul neînsuflețit al Regelui Mihai va fi adus miercurea viitoare în țară și transportat la Castelul Peleș, pentru două zile. Sicriul va fi adus apoi la București. Funeraliile vor avea loc sâmbătă, pe 16 decembrie, la Curtea de Argeș.

Citește și:

Mesajul Principesei Margareta, după moartea Regelui Mihai I / VIDEO

Programul funeraliilor Regelui Mihai

Ce reprezintă în istorie Regele Mihai?