Primul termen în Dosarul Revoluţiei  Ion Iliescu nu a venit, iar multe persoane au cerut intervenţia medicilor la ÎCCJ jpeg

Primul termen în Dosarul Revoluţiei. Ion Iliescu nu a venit, iar multe persoane au cerut intervenţia medicilor la ÎCCJ

📁 Revoluția din 1989
Autor: Redacția
🗓️ 29 noiembrie 2019

Astăzi, 29 noiembrie are loc, la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ), primul termen în cameră preliminară în dosarul Revoluţiei, în care fostul președinte al României Ion Iliescu, fostul vicepremier Gelu Voican Voiculescu şi generalul Iosif Rus au fost puși sub acuzare pentru infracţiuni contra umanităţii. Este aglomeraţie, mai multor persoane li s-a făcut rău. 

Fostul preşedinte Ion Iliescu nu s-a prezentat vineri la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unde este programat primul termen în cameră preliminară în dosarul “Revoluţiei”. Avocatul lui Iliescu, Adrian Georgescu, a explicat că acesta nu este obligat să vină în instanţă în această fază a procesului. “Nu vine, pentru că este reprezentat. Suntem într-o procedură care nu presupune în mod obligatoriu prezenţa. Ne aflăm în camera preliminară. Haideţi să vedem dacă după procedura de cameră preliminară va începe judecata”, a spus Georgescu, potrivit Agerpres.

Peste 700 de victime şi urmaşi ai revoluţionarilor sunt vineri, la ÎCCJ, la primul termen din camera preliminară, în Dosarul Revoluţiei. Pentru acest proces au fost emise citaţii pentru 5.000 de persoane. Pentru a face faţă fluxului de persoane, conducerea Instanţei supreme a luat măsuri de organizare speciale. Astfel, în holul principal al instanţei au fost amplasate boxe, pentru ca oamenii să audă atunci când sunt strigaţi să se prezinte în faţa judecătorului.

Ştire în curs de actualizare