Președintele Klaus Iohannis a primit premiul european «Coudenhove Kalergi» jpeg

Președintele Klaus Iohannis a primit premiul european «Coudenhove-Kalergi»

📁 Istorie recentă
Autor: Redacția
🗓️ 4 martie 2020

Președintele Klaus Iohannis a primit, miercuri, premiul european “Coudenhove-Kalergi” pentru anul 2020. 

„Sunt onorat să primesc astăzi Premiul European Coudenhove-Kalergi pentru anul 2020, pe care mi l-a înmânat Alteța Sa, Prințul Nikolaus von Liechtenstein, în prezența unui bun prieten al României, președintele PPE, Donald Tusk. Richard von Coudenhove-Kalergi a fost un vizionar, care a lansat ideea unei Europe unite și a inspirat acțiunea părinților fondatori ai proiectului european de astăzi. Acordarea acestei distincții este, mai presus de orice, o recunoaștere a rolului României în Uniunea Europeană și a atașamentului profund al românilor față de valorile europene, democrație, stat de drept, independența justiției și continuarea luptei împotriva corupției”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

Premiul a fost acordat de către prințul Nikolaus von Liechtenstein, președintele Societății Europene Coudenhove-Kalergi. La eveniment a participat și Donald Tusk, președintele Partidului Popular European și fost președinte al Consiliului European.

Premiul european „Coudenhove-Kalergi” se numără printre cele mai prestigioase distincții decernate, la fiecare doi ani, unor personalități care și-au adus contribuția la proiectul unei Europe unite și pașnice și este acordat de către Societatea Europeană Coudenhove-Kalergi, care a fost înființată în 1978 în memoria „marelui vizionar european” Richard von Coudenhove-Kalergi.