Preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, operat pentru îndepărtarea unui anevrism jpeg

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, operat pentru îndepărtarea unui anevrism

📁 Istorie recentă
Autor: Redacția
🗓️ 13 noiembrie 2019

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, urmează să părăsească secţia de terapie intensivă miercuri, la o zi după ce a suferit o intervenţie chirurgicală pentru îndepărtarea unui anevrism, a declarat purtătoarea sa de cuvânt, Mina Andreeva, relatează Agerpres.

Mina Andreeva le-a declarat jurnaliştilor la Bruxelles că „intevenţia de ieri a decurs bine”. Pentru Juncker, în vârstă de 64 de ani, va urma o perioadă de recuperare, în funcţie de care va depinde revenirea sa la birou, a mai indicat Mina Andreeva. 

Mandatul lui Juncker în fruntea Comisiei Europene urma să se încheie la 31 octombrie, dar s-a prelungit din cauza amânării procedurii de învestire a noului executiv european, ce va fi condus de Ursula von der Leyen, cel mai probabil de la 1 decembrie. Juncker a mai avut probleme de sănătate în trecut. În august, a fost nevoit să absenteze de la summitul G7 din Franţa după ce a fost operat de urgenţă pentru extirparea vezicii biliare. Fostul premier luxemburghez suferă şi de sciatică, o sechelă rămasă de pe urma unui grav accident rutier care l-a lăsat în comă timp de două săptămâni în 1989.