Preotul care și a riscat viața pentru a salva Coroana de Spini a lui Hristos în timpul incendiului de la Notre Dame  jpeg

Preotul care și-a riscat viața pentru a salva Coroana de Spini a lui Hristos în timpul incendiului de la Notre-Dame

📁 Istoria Religiilor
Autor: Redacția
🗓️ 17 aprilie 2019

Un preot devenit erou și-a riscat viața intrând în Notre-Dame pentru a salva Coroana de Spini a lui Hristos, cea mai prețioasă relicvă religioasă adăpostită de catedrala din Paris.

Jean-Marc Fournier, preot al serviciului de pompieri din Paris, a spus că s-a numărat printre cei care au intrat în catedrala pariziană veche de 850 de ani, în timp ce aceasta era înghițită de flăcări. El a salvat și Preasfântul Sacrament, în timp ce serviciile de urgență au format un „lanț uman“ pentru a scoate relicvele din structura în flăcări. Incendiul a fost stins după opt ore, relatează Adevărul.

image

„Coroana de Spini, tunica Sfântului Ludovic și alte câteva lucrări importante sunt acum într-un loc sigur“ a declarat primarul Parisului, Anne Hidalgo.

O sursă din serviciile de urgență a spus că „părintele Fournier este un adevărat erou. Nu a dat dovadă de teamă, îndreptându-se direct spre relicvele din catedrală și s-a asigurat ca acestea să fie salvate. Are de-a face cu viața și moartea în fiecare zi și nu arată că-i e frică“.

Coroana de spini a lui Iisus Hristos

Cea mai prețioasă comoară a Catedralei Notre-Dame, o relicvă venerată ca fiind Coroana de Spini purtată de către Hristos, a fost salvată din flăcări. Coroana se află într-un recipient de sticlă, decorat cu aur, comandat de către Napoleon și era expusă publicului doar vinerea în timpul postului și în vinerea mare. Relicva provine de la Ierusalim și a fost dusă inițial la capela Sainte-Chappelle, construită în secolul al XIII-lea special pentru familia regală.

Citește și: 

Istoria celei mai prețioase Coroane: Cununa de Spini a lui Hristos, adăpostită de Catedrala Notre-Dame din Paris