Autor 716 vizualizări


Câștigătorii

 
Alexandra Chitu
Varga Istvan
Laza Raul
Serban Cornel
Mihaela Stoica

 

Câștigă cu Historia o carte extraordinara:“O noapte de neuitat”,  în cadrul concursului "O ZI DIN ISTORIE!"

Răspunde corect la întrebarea “În ce dată s-a scufundat Titanicul după ce s-a lovit de un aisberg?, apoi abonează-te la newsletterul historia.ro, şi eşti înscris automat în tragerea la sorţi pentru cȃştigarea cărţii.

http://cdn.teads.tv/img/ir/mention_ro.png) 50% 0 no-repeat transparent;">
 
 

Trimite răspunsul pe adresa de e-mail [email protected] împreună cu datele tale de contact (nume complet, telefon). Câştigătorii, cinci la număr, vor fi publicati pe site-ul Historia.ro în data de 07.Septembrie.

ATENTIE! Abonarea la newsletter in momentul tragerii la sorti este obligatorie! Daca nu sunteti abonati la newsletter in momentul tragerii la sorti, premiul se invalideaza si este extras un alt câştigător.Cei care sunt abonati mai vechi la newsletter participa automat la concursul nostru. Singurul lucru pe care trebuie sa il mai faca este sa trimita răspunsul pe email la intrebarea pusă de noi.

Descriere premiu

14 APRILIE 1912 – ULTIMELE ORE FATIDICE ALETITANICULUI
O noapte de neuitatrămâne una dintre cele mai captivante relatări ale fatalei coliziuni aTitanicului, precum şi a comportamentului pasagerilor şi echipajului. Unii şi-au sacrificat vieţile, în timp ce alţii s-au luptat cu disperare pentru propria supravieţuire. Soţiile şi-au implorat bărbaţii să li se alăture în bărcile de salvare, domni eleganţi au fost înghiţiţi de ape, îmbrăcaţi în costume de seară, şi sute de pasageri de la clasa a treia, prinşi sub punte, au căutat, în zadar, ajutor.
Lucrarea, care conţine şi „Introducerea” scrisă de Nathaniel Philbrick la cea de a 50-a ediţie aniversară, are la bază interviurile cu şaizeci şi trei de supravieţuitori ai dezastrului.
O noapte de neuitateste o carte tulburătoare, despre una dintre cele mai negre nopţi ale secolului XX. 
„Cea mai captivantă relatare a dezastrului.”USA TODAY
„Cartea lui Walter Lord nu va putea fi nicicând depăşită...O noapte de neuitat va rămâne povestea fundamentală a supravieţuitorilor celebrului dezastru maritim.” –  NATHANIEL PHILBRICK
„Lord a surprins remarcabil elementul uman al întâmplării, a descris modul în care cei de la bordul vasului au reacţionat la dezastru, indiferent de clasa socială din care făceau parte.” – STANLEYWALKER, NEW YORK HERALD TRIBUNE
 
DESPRE AUTOR
Walter Lord
WALTER LORD (1917–2002) este autorul unor bestselleruri cu tematică istorică maritimă şi militară, printre care se numără: Day of Infamy(1957) – reconstituire a celebrei zile a atacului de la Pearl Harbor, A Time to Stand(1961) – despre evenimentele de la Fort Alamo, Incredible Victory– având ca temă bătălia de la Midway, Peary to the Pole(1963) – dedicat expediţiilor polare şi altele. Scriitorul a murit în anul 2002, ca urmare a bolii Parkinson.