Piramidele n au fost construite de sclavi jpeg

Piramidele n-au fost construite de sclavi

📁 Egiptul Antic
Autor: Redacția
🗓️ 16 aprilie 2010

Misiunea arheologică, condusă de directorul Consiliului suprem pentru antichităţi egiptene, Zahi Hawass, a scos la lumină un nou grup de morminte datând din timpul Dinastiei a IV-a (2649-2513 î.Hr.) şi aparţinând muncitorilor care au construit piramida.

Primele morminte au fost descoperite în 1990 şi au arătat că lucrătorii au fost muncitori plătiţi, oameni liberi şi nu sclavi, aşa cum s-a considerat mult timp

Descoperirea recentă este cu atât mai importantă, cu cât ea „dezminte tot ceea ce s-a spus despre construirea piramidelor de către sclavi“, a afirmat Hawass, prezentând ca dovadă faptul că „mormintele se găsesc în vecinătatea directă a piramidei şi dau chiar spre ea“. Dacă ar fi fost vorba despre sclavi, ei nu şi-ar fi putut construi mormintele în această zonă, a explicat arheologul. În plus, din descoperirile anterioare se atestă urme de locuire în perioada când piramida a fost construită. Acest lucru arată că satele de muncitori se aşezau în apropierea construcţiei pe durata acesteia.

Există dovezi că marile familii din Egiptul Superior şi Delta Nilului trimiteau zilnic 11 vaci şi 23 de oi pentru muncitori, fiind în schimb scutite de impozite.Arheologul egiptean, Zahi Hawass, a mai spus că numărul muncitorilor care au luat parte la construirea celei mai mari piramide nu a depăşit 10.000.