Pictura „restaurată” din Spania a devenit obiectiv turistic jpeg

Pictura „restaurată” din Spania a devenit obiectiv turistic

📁 Curiozităţile şi culisele istoriei
Autor: Redacția
🗓️ 27 august 2012

Nefericita restaurare a unei picturi într-o biserică din Spania a pus un oraş mic pe marea hartă turistică a lumii. Ştirea că o bătrână a restaurat, în stil propriu, o pictură care îl înfăţisa pe Isus a ajuns la posturile de televiziune din toată Europa şi chiar din Statele Unite. Acum orăşelul Borja unde se află Cecilia şi opera ei de artă a devenit subiect de interes naţional.

iserica din Borja a devenit neîncăpătoare pentru sutele de turişti care îi trec zilnic pragul. De când se vorbeşte despre Ecce Homo în varianta restilizată, spanioli, dar şi străini sunt curioşi să vadă inedita pictură.

Preotul paroh al bisericii şi-a manifestat de la început dorinţa de a restaura pictura în varianta originală de teamă să nu devină ţinta batjocurilor. Dar acum are de înfruntat mii de fani ai noii abordări. Deşi este departe de a semăna cu Isus, personajul de pe peretele bisericii a devenit foarte popular.

Agenţii de turism au sfătuit autorităţile din Borja să nu schimbe nimic. Pictura a devenit o sursă neaşteptată de popularitate şi implicit de bani într-o perioadă dificilă din punct de vedere economic pentru Spania.

Sursa:www.realitatea.net