Peste jumătate dintre români îl regretă pe Ceaușescu  Regimul lui a fost bun, dar aplicat prost jpeg

Peste jumătate dintre români îl regretă pe Ceaușescu. Regimul lui a fost bun, dar aplicat prost

📁 Comunism
Autor: Redacția
🗓️ 10 august 2012

După mai bine de două decenii, românii au încă nostalgia comunismului. Potrivit unui sondaj, publicat de Radio France International mai bine de jumătate dintre români s-ar întoarce în comunism. Trei sferturi cred că ţara are o imagine proastă în străinătate şi un sfert e de părere că vom fi daţi afară din Uniunea Europeană.

Sondaje recente scot la iveală pesimismul românilor. Într-o majoritate covârşitoare, oamenii cred că în politică se fură şi se minte. O treime dintre cei intervievaţi e sigură că politicienii ascund adevărul şi îşi însuşesc bunuri care nu le aparţin.

Ca şi în anii precedenţi, românii sunt nostalgici. Conform unui sondaj Public-Affairs, după 20 de ani de democraţie, 53 la sută dintre români ar reveni la comunism. Ei cred că regimul lui Ceauşescu a fost bun, dar aplicat prost.

Cât priveşte viitorul european, 64 la sută cred că Romania se află pe un drum greşit, iar 27 de procente se tem de o posibilă excludere din Uniunea Europeană, din cauza instabilităţii şi conflictelor dintre partidele politice.

Potrivit unui sondaj realizat de Institutul Român de Studii Sociale, peste jumătate dintre români consideră că ţara se îndreaptă într-o direcţie greşită. Răspunsul la această întrebare a fost extras din trei sondaje, efectuate în lunile martie, mai şi iunie.

Sursa. www.adevarul.ro