Parlamentul European a votat acordul pentru Brexit  jpeg

Parlamentul European a votat acordul pentru Brexit

📁 Istorie recentă
Autor: Redacția
🗓️ 30 ianuarie 2020

Parlamentul European a ratificat, miercuri seară la Bruxelles, acordul de retragere a Regatului Unit din Uniunea Europeană şi din Comunitatea Europeană a Energiei Atomice.

Documentul a fost aprobat cu 621 voturi pentru, 49 voturi împotrivă şi 13 abţineri, din 683 de voturi total exprimate, ceea ce înseamnă că este întrunită majoritatea simplă a voturilor exprimate, conform articolului 50 al Tratatului privind Uniunea Europeană.

După anunţul rezultatului votului de către preşedintele PE David Sassoli, în sala de plen a fost auzit Auld Lang Syne, un cântec tradiţional scoţian de rămas-bun. La scurt timp, David Sassoli a semnat scrisoarea prin care informează Consiliul că Parlamentul European a ratificat acordul de retragere a Regatului Unit din UE.   

Perioada de tranziţie care începe la 1 februarie 2020 va dura până la finalul lunii decembrie 2020. Orice acord privind viitoare relaţie dintre UE şi Regatul Unit trebuie finalizat înainte de acest termen, pentru a putea intra în vigoare de la 1 ianuarie 2021.